perjantai 19. marraskuuta 2010

Suosittelen Porin Syöpistä

Satakunnan syöpäyhdistyksen kirpputorilta tuli taas tehtyä mahtava löytö! Syys-/talvitakin yhdestä taskusta puuttui nappi, mutta muuten se on moitteettomassa kunnossa. Haluankin nyt esitellä yhden Porin parhaimmista kirppiksistä.

Takki 3,80 € / Fiinitori eli Syöpis.
Hinnat täällä pikkukirppiksellä ovat kohdillaan. Hintalappuja ei ole missään, vaan yleisesti ottaen esim. t-paidat ovat kaikki saman hintaisia. Yleensä tietyn tuotteen hinta selviää parhaiten henkilökunnalta kysymällä.

"Mitä tää paita maksaa?"
"Hmmm... Se on Marimekkoa, niiiiin... yks euro!"

Ei siis tarvitse pelätä, että hinta olisi päätä huimaava. Jos tuntuu, ettet ole valmis maksamaan 2 euroa hameesta, jonka vetoketju on rikki, on viisainta avata suunsa ja tinkiä.

Takkini kohdalla myyjä sanoi hinnaksi neljä euroa, mutta kukkaroni pohjalta löytyi vain 3,80 €. Ei ongelmaa! Usein tällaisissakin tilanteissa myyjä on tyytyväinen ja 20 sentin puuttuminen ei haittaa.

Tavara ei tältä kirppikseltä lopu koskaan, vaikka sitä myydäänkin halvalla. Tilat ovat ahtaat, mutta tavaraa on laidasta laitaan. Pentikin kulhoja saa kahdella eurolla ja kravatin muutamalla kymmenellä sentillä. Jos etsii esim. naamiaisasuja tai vaikka suksia kannattaa suunnata Syöpikselle. Täältä löytyy myös huonekaluja, leluja, silmälaseja ja matkalaukkuja. Parhaimmat löydöt tekee penkomalla ja sukeltamalla yhä syvemmälle tavaroiden sekaan.

Seuraavaksi kun poikkeat Porissa Yyterissä tai Jazzeilla ja mielesi tekee kiertää pari kirppistä pistäydythän Syöpiksellä. Syöpis ei näytä ulospäin kovinkaan houkuttelevalta, mutta sisään kannattaa silti poiketa. Syöpis sijaitsee aivan linja-autoaseman nurkilla eikä rautatieasemaltakaan ole pitkä matka.

Alla olevassa kuvassa näkyy Syöpiksen takana tuo valkoinen kerrostalo. Sieltä löytyy toinen suosikkini suuri itsepalvelukirppis Hyllymeri. (Täältä löytyy Porin muut kirppikset.)

Kuva: Google Mapsin Streetview
Kuva: Google Maps
Fiinitori
Kiertokatu 13
28130 Pori
ma-pe 10-17, la 10-14 

Mitä kirppistä sinä suosittelet?

4 kommenttia:

  1. Oho, nyt ainakin tiedän minne suuntaan ensimmäisenä, jos joskus olen Poriin menossa :D Oulussa on myös yksi samaan kategoriaan kuuluva kierrätyskeskus, josta saa melkein morkkiksen sen takia, ku tahtois maksaa jostain enemmän mitä ne pyytää ..:D

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan! Tollasesta morkkiksesta pääsee harvoin nauttimaan "tavallisen" kirppisreissun jälkeen :D Minäpä suuntaan sitten Oulun kierrätyskeskukseen, kun liikun siellä suunnilla :)

    VastaaPoista
  3. Jee, Syöpikset kunniaan! Kuopiossa on samanlainen Syöpäyhdistyksen kirppari, joka on myös ahtaissa tiloissa, mutta todellakin täynnä tavaraa. Hinnat nimenomaan parhautta, ja se oikea, aito kirppismeininki.
    Olis kyllä mahtavaa katsastaa Porinkin Syöpis! Mutta jos sinä eksyt Kuopioon, niin tsekkaa sielläkin Kuninkaankadun Syöpis! :)

    VastaaPoista
  4. Mahtava kuulla, että Syöpiksillä on hyvä maine muuallakin päin Suomea! Tsekkaan kyllä Kuopion Syöpiksen, jos ajaudun Kuopioon :)

    VastaaPoista