keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Legopäät

Päätin testata allergisuuttani Etsystä tilaamilleni korunosille. 

Chaplin ja aurinkolasipää.
Palikat on liimattu sormuspohjaan pikaliimalla.
Kaikki Lego-osat tilasin Pii Poosta ja eihän se tilaus ihan nappiin mennyt, sillä viikon verran jouduin tilaustani odottelemaan. Kun kyselin, miksi kestää, sain vastaukseksi, että lähetykseni lähettäminen oli myöhässä LEGO-rakennustapahtuman järjestelyjen vuoksi. Mitään hyvitystä en saanut enkä pyytänyt. Mutta ainakin kaikki tilaamani 62 palikkaa pääsivät lopulta perille!

Etsytä tilasin siis kaikki korunosat yhdeltä myyjältä. Nappi- sekä vielä käyttämättömät riippukorvikset ovat nikkelittömiä ja sormuksia tilasin kolmenlaisia: nickle free rhodium finish, silver finish ja rhodium finish. Hopeista olen ehtinyt kokeilla eikä se ainakaan aiheuttanut minkäänlaista reaktiota (toisin kuin Kooky Gemsin nikkelittömän sormuksen sisältämä jokin toinen metalli värjää heti sormeeni vihreän renkulan). Nappikorviksista en myöskään saanut allergista reaktiota.

Eivätpähän huku toisistaan!
Vielä on suunnitelmissa tehdä tämänkaltainen kokeilupari. Näitä korunosia tulen hyödyntämään myös joululahjoissa.

Etsystä on vielä tulossa myös toinen tilaukseni, mutta se on ollut matkalla jo kuukauden :(

7 kommenttia:

  1. Hauskoja kaikki! :) Mullakin on ollut tarkoituksena tehdä legoista ainakin avaimenperiä ja magneetteja. Kiitos siis linkkivinkistä, en ollut aiemmin PiiPoosta kuullut! :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja koruja!

    Mulla hopeoidut korvisosat saattavat aiheuttaa oireita, onneksi täysin hopeisiakin saa helposti.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille! :)

    Nzqu, mulla on sama homma, että yleensä, kun hopeoituja koruja vähän aikaa käyttää (ja se pinta kai jotenkin kuluu?) alkaa oireita tulla. Tänään testasin myös tuon rhodium finishin (rodiomoidun? :'D) eikä tullut oireita \o/

    VastaaPoista
  4. Mulle kerran sanottiin, että ne rinkulat tulee sormeen, koska ihon omat "bakteerit" reagoi hopean, pronssin tai "rihkamametallin" kanssa yhteen, ei sen takia, et ne jotenki kuluis..:D Samaan syssyyn sain vinkin jostain aineesta, jota voi kokeilla sivellä metallinpinnalle ni se estää sitä tai jotain, mutta paremmin en juttua muista tai tiedä, et onko edes totta. (Ääh, ei tästä kommentista tainnut ollakaan nyt mitään hyötyä...:D)

    VastaaPoista
  5. :--D voihan ne bakteeritkin vaikutta, mutta mä olen kuullut, että se vihreä rinkula sormeen tulee, kun sormuksessa oleva metalli reagoi kosteuden ja veden kanssa. kiitos Kooky Gemsille tästä valaisevasta tiedosta! omasta kokemuksesta olen huomannut, että kuivaan sormeen ei välttämättä tule mitään sormuksesta, josta kosteaan/hikiseen sormeen yleensä tulee.

    siis tuo vihreä renkulahan ei ole nikkeliallergiaa, mutta nikkeliallergiaa mulla tulee, jos hopeoidun korun hopeoituminen kuluu ja alta paljastuvassa metalliseoksessa on nikkeliä.

    ja jos joku siveltävä aine on keksitty, niin sehän olisi loistavaa!

    VastaaPoista
  6. koko blogisi on aiiivan ihana <3 !
    ja sain varmaan jonkun miljooona vinkkiä :-)
    kiitos niistä !


    vilkaisethan tännekkin:
    http://real-megaphone.blogspot.com

    VastaaPoista