torstai 4. marraskuuta 2010

Kukkarusettipalmikko-pipo

Tässä on ensimmäinen koskaan omaan käyttöön tekemäni pipo. Sukkien tavoin myös pipot on ja tulevat jatkossakin olemaan äitin tekemiä.

7 veljestä Raita Anttilan poisto-korista.
Palmikkoneuletta tein myös ensimmäistä kertaa ja aika kivaa oli! Luulin, että kestäisi kauan saada tämä valmiiksi, kun pitää jotain erikoisuuksia vääntää, mutta nopeastihan tämä tuli.

Inspiraation ja ohjeen löysin Raverlyn kautta, mutta ohje on Novitan. Sitä tietysti sovelsin sitten oman maun mukaan. Silmukoita omassa pipossani on 114 ja tein sen melkein kokonaan pyöröpuikoilla ja yhdellä sukkapuikolla. Myös jakolasku tuli silmukkamäärää pohtiessa hyvin kerrattua!

Lankaa meni yhteensä 100 grammaa.
Aluksi piposta tuli omaan makuuni liian jätkämäinen (ainakin edestä näytän ihan kovikselta), joten tyttömäisyyttä lisäämään virkkasin kesällä lainaamastani Joka tyypin virkkauskirjasta löytyneellä ohjeella kukan. Kukasta ei kuitenkaan tullut mielestäni tarpeeksi iso, joten neuloin vielä ainaoikein-neuleena rusetin.

Inspiraatio rusettiin Googlen kuvahaulla: Craftster
En ole vielä päättänyt kumman kiinnitän tuohon pysyvästi. Kukastakin tuli oikeastaan juuri sopiva. Ehkä voisin vielä jonkun napin kiinnittää siihen...

Kyselisin silti, että osaako joku neuvoa mua? Olisin halunnut tehdä kukan, jossa olisi ollut terälehtiä kolmessa kerroksessa. Tuo toinen kerros noita terälehtiähän on hiukan noiden ensimmäisten takana. Mihin se kolmas kerros laitetaan? Voiko sillain edes tehdä?

Tässä vielä suora linkki vuosi sitten tekemääni ensimmäiseen pipooni. Tupsupipo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti