perjantai 25. helmikuuta 2011

Herra Pinky

Idea tähän korttipussukaan tuli joulunaikaan kaupan kassalla, kun yksi tyttö kaiveli pankkikorttiaan vaalean sinisestä Pac-Man haamusta eli Inkystä. (Lähde sekä muittenkin haamujen nimet: täällä)

Materiaalina haamussa on siis huopa. Lanka on jotain puuvillalankaa (?), jonka olen ostanut Kontista. Systeemi on siis juuri sopiva kortille eli kortti pysyy pussukan sisällä ihan itsestään. Mitään sulkumekanismeja ei siis tarvita.

Alunperin tästä oli tarkoitus tulla paikka bussikortille (kortti+heijastinsysteemi), mutten amatöörinä ottanut huomioon pykäpistoja varten tarvittavia saumanvaroja. Tarkoitukseni oli tehdä myös liikuntakeskuksen jäsenkortille oma haamu, mutta tästä bussikortille liian pieneksi jääneestä tulikin nyt sitten se. Aloitin bussikortillekin leikkelemään haamua, mutta tuli taas mittausvirhe ja näyttää siltä, että tarvitsen lisää pinkkiä huopaa :'D

Väriltään koko haamu on luonnossa aniliininpunaisempi.
Pykäpistoja olen tehnyt viimeksi ala-asteella, joten sitä piti pikkusen palautella mieleen googlettamalla. Taisin silti saada pykäpistokärpäsen pureman!

Jos joku viisampi osaisi kertoa minulle, mihin olisi järkevintä päätellä langat, kun tekee pykäpistoja?

Suunnitelmissa on siis tehdä näitä vielä muutama lisää mm. mp3-soittimelle omansa. Tämähän saattaisi toimia myös kännykkäpussukkana. Ja kaikenlisäksi haamupussukka oli helppo ja nopea toteuttaa!

7 kommenttia:

  1. Yksinkertaiset mittavirheet, heh, en onneksi ole siis ainoa joka niitä tekee. ;) Aina sama juttu, en koskaan opi! :D Haamu on söpö ja idea oikein toimiva korteille joita ei kaikkia jaksa lompakossa kantaa.

    VastaaPoista
  2. Mulla on iPodille c-kasetin mallinen vähän samantyylinen huopapussukka. Pykäpistoilla toteutettu myös! :)

    VastaaPoista
  3. Petra Ilona, oli jo noloa mokata kaksi kertaa peräkkäin saman asian kanssa :'D

    elamaontaasa, mulle tuli haamua tehdessä myöskin mieleen, että c-kasettinakin tämä voisi olla hauska!

    VastaaPoista
  4. Tosi ihana, voisi itsekkin tehdä! Tuo c-kasetin mallinen voisi olla enemmän mun juttu, mutta en osaa toteuttaa, jos kokeilet niin ohjetta vaan tänne! :) Juuri löysin blogiisi, nyt innokkaana tutkin...

    VastaaPoista