sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kirjoneulesukat

Aikoja sitten olen ensimmäistä kertaa kokeillut kirjoneulomista pääkallosäärystimien muodossa, jotka tulivat kaverille lahjaksi. Ohje taisi olla Novitan ja .tayl0r.-blogista löytyy kuva.

Nämä ovat ensimmäiset villasukat, jotka olen tehnyt itselleni ja joita aion pitää (ja joista tykkään kovasti!). Kaikki nykyiset ja mennet (ja vielä tulevatkin) sukat on olleet äitin tekemiä.


Ohjeeseen törmäsin DROPSissa. Sen verran muokkasin sitä, että tein 60 silmukalla 7 veljestä -langasta, puikoilla 3½. Raitalankaa meni 70 g ja mustaa 90 g.

Kantapää oli hankala ilma äidin apua, joten siihen löysin onneksi videon. Vaikeusastetta kuitenkin lisäsi vielä kahdella langalla neulominen. Kantapäitä korjailinkin sitten vähän lopuksi neulalla ja langalla.


Sukat vähän eroavat toisistaan. Jälkimmäisenä tehty on aika paljon parempi :D Mutta ei niistä virheistä sen tarkemmin...

Opittua:
1. Kirjoneuleen ohjetta luetaan alhaalta päin, oikealta vasemmalle.
2. Seuraavaksi valitse ohje, joka sopii täysin käytössäsi olevalle langalle ja puikoille. Silmukoitten perässä pysyminen ja kavennukset saattaa onnistua vähän helpommin ja paremmin.
3. 2 o 2 n on eri asia kuin 1 o 1 n.

Opiskelijabudjetilla ostin tuon pinkki-lila-raitalangan Anttilan poisto-korista. Lila olikin vähän liian tumma lila tuon mustan kaveriksi. Mutta ihan sama, nää on kivat!

7 kommenttia:

  1. Ihanat! Juuri nämä sukat on ollu mullakin tehtävälistalla jo jonkin aikaa. Sopivat langat odottavat kuitenkin vielä löytäjäänsä! :) (poistokori kuulostas kyllä hyvältä)

    VastaaPoista
  2. Oi että miten ihanat! Oonki haaveillu kirjoneuleisista sukista, tässähän vois olla hyvä ohje. :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavan väriset!
    Mulla on suuri kammo neuleohjeiden lukemiseen, inhoan kaikenlaisia lyhenteitä nimittäin. :-D

    VastaaPoista
  4. Kiitti! :)

    Petra, ei niissä neuleohjeissa nyt niin hirveästi lyhenteitä ole :) pärjää hyvin kun ymmärtää o, n, s, krs ja *-*. ja netti on hyvä kun voi googlettaa!

    VastaaPoista
  5. Onpa ihanat sukat ! Noiden tekemiseen vaaditaan paljon aikaa ja tarkkuutta :) Mutta upea on lopputulos !

    VastaaPoista