(Kuva täältä.) |
Siispä lauantai-iltana syötiin tuoreita porkkanasämpylöitä ja tuijotettiin Selviytyjiä. Ohjeen otin jälleen kerran Yhteishyvän Ruoka-liitteestä. (Löytyy myös täältä: ruokamaailma.fi.)
Eihän noihin sämpylöihin mennyt kuin muutama porkkana, joten sunnuntaina syntyi vielä porkkanakakku!
Tämä oli ensimmäinen kertani, kun tein porkkanakakun ilman pähkinörouhetta (rouheenihan upposi niihin piivanan Browniesseihin!). Ohjeessakaan rouheesta ei ollut mitään puhetta. Aluksi vähän epäilin, mutta tuli kyllä niin hyvää! Nam, nam! Koristeeksi heitin nonparelleja, koska sitä pähkinärouhetta ei siis ollut.
Ilmeisesti kuorrutteen kanssa kannattaa olla kärsivällinen ja jaksaa odottaa, että siihen tarvittavat aineet tosiaan ovat huoneenlämpöisiä, sillä ainakin omaani jäi ihmeellisiä pieniä kökköjä.
Ohje löytyy punaruudullisen Ruutukokin sivulta 638.
Jospa joskus muistaisin kokeilla sellaista kuohkeampaa kuorrutetta, jota on Petra's Cafésta saatavissa ihanissa porkkanapaloissa. Luulisin, että siinä on tuorejuustoa ja kermavaahtoa...
Nyt sitten odotellaan seuraavaa kesää ja katsotaan,
kuinka hyvä rusketus tulee!
Onpa hyvän näköisiä herkkuja ! Ja terveellisiäkin kaupan päälle... :)
VastaaPoista